Besök Simrishamn

Ett riktigt fint ställe här i Skåne, det är Simrishamn. Jag har en kompis som jobbar som elektriker i Simrishamn, som jag hälsar på ibland. I denna stad, som ligger på Österlen i Skåne finns det mycket att se och göra! Man kan se den som en slags huvudstad för just Österlen och det är även den största orten på Österlen.

Se och göra 

Simrishamn har en hel del att ebjuda. Gillar du vin, så missa inte ett besök på Nordic Sea Winery, som är Nordens största vineri. Sedan så finns det även en mycket vacker kyrka att kolla in. Den heter S:t Nicolai kyrka som byggdes på 1100-talet. Den har en gång blivit helt täckt av grå betong, men den är borta igen. Det tack vare Carl Milles, den berömda skulptören. När han såg att kyrkan var helt täckt på besök där, så lovade han att om man såg till att knacka bort betongen så skulle han låta kommunen köpa en skulptur billigt av honom. Idag svävar två skulpturer av Milles utanför kyrkan och den är åter tillbaka i sin ursprungliga form. 

Övriga saker att se och göra i Simrishamn är självklart havet och den vackra naturen runt omkring. Ta ett besök på Österlens museum eller i Apotekarens medelhavsträdgård. Du hittar även konstmuseet Gösta Werner, Rosentorget och mycket annat!

Det finns även bra shopping här samt en hel del bra restauranger med god mat!

28 Feb 2022