Är elcykel ett bra val?

Diskussionerna går heta på nätet och kommentarerna blir bara argare och argare i samma takt som priserna på bensin och diesel går upp. De som kör bil idag har nått sin gräns för vad de tycker är OK att betala. Men måste man ha bil då? För dig som bor i Malmö eller någon annan stad så är svaret nej. Det behövs inte, men vad är alternativen? 

Själv lutar jag åt att kolla närmare på elcyklar i Malmö eftersom de är ett alternativ som skulle fungera för mig. Man kan trampa själv om man vill, få lite hjälp av motorn eller gasa på och åka som det vore en slags moped istället. Elcyklar är, enligt mig, framtiden - åtminstone för oss som bor i en stad. 

Vilken ska man välja?

Det finns idag massor av butiker som säljer elcyklar, både online och fysiska butiker. Jag har läst lite om dem och inser att många av de som har fått problem har fått det när de köpt de allra billigaste elcyklarna på nätet. Så med andra ord får man nog vad man betalar för. Själv kommer jag att köpa i en "riktig" cykelaffär, en man besöker alltså. De på nätet är väl riktiga de med men ni fattar vad jag menar. Väl där kan jag testa olika modeller som en Ecoride ambassador med frammotor, eller en med motorn bak för att se om det är nån skillnad. Det viktigaste för min del blir lång batteritid och snabb laddning, hoppas de kan hjälpa mig. 

18 Mar 2022